Cheile Cibinului


Cheile Cibinului se află în Munții Cindrel din Carpații Meridionali, în bazinul Oltului… spre Mărginimea Sibiului; cheile au cca 2 km lungime și sunt pe un afluent al râului Cibin, numit Râul Mare. Aceste chei sunt formate în rocile dure ale șisturilor cristaline: versanți depășesc 200 metri diferență de nivel, existând zone cu stâncării care apar la suprafață sub forma unor pereți verticali, piscuri, bolovani uriași, grohotișuri etc. Peisajul este acoperit masiv de pădure, mai cu seamă păduri de fag, iar în zonele mai răcoroase fag în amestec cu molid.
cheile cibinului, muntii cindrel, trasee montane, trasee montane cibin,

Valea este îngustată în unele zone la doar 10-15 m: acestea sunt locurile mai sălbatice, unde stâncile mărginesc apele care coboară înspumate printre bolovani. În general, există multe sectoare cu repezișuri și mici cascade, unde apele devin albe. Totuși, în ansamblul lor, spectaculozitatea acestor chei este moderată, cel puțin în comparație cu marile chei din alte zone ale Carpaților. Dar merită făcută o vizită, o liniștită plimbare de toamnă, admirând culorile frunzelor galben-roșiatice, urmărind pițigoii sau ciocănitorile… inspirând aerul proaspăt al zilelor de octombrie.

Localizare:
Din Sibiu mergeti pe drumul DN1 spre Sebes, iar in localitatea Cristian virati la stanga spre comuna Orlat. Odata ce ati ajuns in Orlat, virati la stanga spre Gura Raului. Traversati Gura Raului, ajungeti la Barajul de la Gura Raului, continuati drumul pana in coada lacului de acumulare a barajului (aproximativ 3,5 km)

Dupa ce ati ajuns la coada lacului de acumulare, la intesectia Raului mic cu Raul mare, pastrati directia inainte (pe Raul Mic) inca 1 km si ati ajuns la Cheile Cibinului.

  • Harta
  • Servicii
  • Vreme
  • Video

Restaurant - situat in mijlocul complexului turistic, restaurantul dispune de terasa acoperita si terasa in aer liber, situata deasupra lacului.
Sala de conferinte - Pozitionata in zona de agrement, in sala de conferinte se pot organiza expozitii, team building-uri, diverse prezentari, work shop-uri, sala fiind dotata cu tot echipamentul necesar in acest sens.

Agrement
Pe o suprafata de aproximativ 30.000mp, complexul turistic Cheile Cibinului va ofera o gama variata de servicii si agrement pentru orice varsta:
- mountain bikes.
- inchirieri de snowmobile iarna.
- excursii off-road cu masini de teren pe trasee montane.
- calarie si lectii de calarie.
- pentru copii, plimbari cu ponei.
- plimbari cu trasura si sanie trase de cai, in functie de sezon.
- drumetii pe trasee montane.
- loc de joaca pentru copii.
- tenis de masa.
- seara, pentru doritori, foc de tabara.
- karaoke.
- jocuri de societate: rummy, sah, table.


ViewWeather.com – World weather forecast | Gura Riului