Statiunea Montana Busteni


Statiunea ofera conditii de cazare in hoteluri (Ciucas si Capitol) cu peste 100 de locuri, cu restaurant si sali pentru conferinte si workshop-uri.
Multe locuri de cazare, in conditii deosebite pentru relaxare si activitati in aer liber (modernul strand “BBC” si Casa de Cultura), dar si pentru odihna, sunt asigurate, pentru 200 de persoane, atat de pensiunile din oras (Vera si Livia, Casa Rosetti), cat si de pensiunile din comunele limitrofe.

Statiunea Busteni are o pozitie foarte spectaculoasa, fiind asezat chiar la poalele muntilor Bucegi, unde se poate admira frumusetea si goliciunea stancilor. Busteni se afla la 11 ore distanta de Aeroportul Otopeni (drum parcurs cu masina), la 1h 45min distanta de Bucuresti si la 30 min de Brasov.

Aerul ozonat, poienile de pe dealuri, padurile, multimea de livezi, linistea si apa deosebit de buna aduc un plus conditiilor de cazare oferite de gospodariile taranesti, unde turistii isi pot satisface dorinta de a manca produse naturale si de a alunga stresul.

Strajuit de muntii Caraiman ( 2384 m) si Costila ( 2489 m),strabatut de apele raului Prahova, Busteni – vechi centru al turismului si al alpinismului romanesc – cunoscut ca “Poarta a Bucegilor” – reprezinta in acelasi timp cel mai important punct de plecare in drumetiile si ascensiunile alpine in masivul Bucegi.

Din Busteni se poate observa creasta Bucsoiului ce duce la Varful Omul, apoi urmeaza spre sud Valea Cerbului, muntele Costila Vaile Priponului si Malinului unde primavara se face schi extrem si apoi Caraimanul, cu monumentul Crucea Eroilor, ce domina intreg orasul, cladit in cea mai mare parte la poalele lui, se continua cu Valea Caraimanului pe care este construita si telecabina Busteni-Babele, urmate de Jepii Mari sau Claia Mare, Jepii Mici sau Claia Mica, apoi Piatra Arsa, Furnica si Cota 1400, unde se vede si hotelul Cota 1400.

Obiective turistice Busteni

Babele – culme muntoasa in partea central-nordica a masivului Bucegi, intre Valea Jepilor, la E, si Valea Sugarilor, la V la o altitudine de 2.292 m (vf.Baba Mare). Important obiectiv turistic de la care se poate pleca spre Vf.Omu – 2.505 m, spre izvoarele si pestera Ialomitei, Crucea de pe masivul Caraiman, cabanele Piatra Arsa si Varful cu Dor;

Sfinxul – stanca uriasa, singuratica, in Muntiii Bucegi, formata din conglomerate, datorita actiunii indelungate a factorilor meteo precum vanturi, ploi, zapezi,inghet, dezghet. Privita din lateral stanca are infatisarea unui cap urias de om, de unde si ipoteze conform carora Sfinxul ar fi o stanca megalictica;

Crucea eroilor – de pe muntele Caraiman a fost ridicata in 1926-1928 si este inchinata eroilor cazuti in primul razboi mondial. Crucea are 33 m inaltime, iar noaptea este iluminata.

Cascada Urlatoarea – situata la o distanta de 1 1 ore de mers din Busteni, cascada este o superba cadere de apa naturala;

Statiunea Busteni este strajuita de muntele Sorica, muntele Zamora, muntele Cumpatu, care sunt caracterizati printr-o panta lina, impaduriti pana la jumatate si acoperiti cu pasuni, fiind si locul unde raul Prahova se intalneste cu paraiele Valea Cerbului Valea Alba.

Localizare:
Orasul Busteni este usor accesibil prin drumul European E60 (DN1) sau prin calea ferata ce face legatura pe ruta Bucuresti – Brasov – Cluj – Oradea, se poate afirma ca este chiar in centrul tarii si este destinatia ideala pentru turism montan, ski, fotografie si relaxare.

  • Harta
  • Trasee Turistice
  • Vreme
  • Video

Trasee turistice cu plecare din Busteni

Busteni – Cabana Piatra Arsa prin Valea Urlatorilor 4 ore, triunghi albastru;

Busteni – Babele – Pestera prin Valea Jepilor 5 ore – traseu recomandat doar turistilor bine antrenati si echipati,pana la caderea zapeziilor;

Busteni – Varful Omu prin Valea Cerbului 6 ore, banda galbena;

Busteni – Varful Omu prin Poiana Izvoarelor 6 – 7 ore, banda rosie;

Busteni Cabana Alpin – Pichetul Rosu 3 – 4 ore , triunghi rosu;

Busteni – Cascada Urlatoarea 1 – 2 ore, marcaj punct albastru;

Busteni – Cabana Gura Dihamului – Cabana Diham 2 ore, drum carosabil si poteca,marcaj triunghi albastru.

Busteni – Plaiul Munticelu – Poiana Costilei – Valea Cerbului – Cabana Omu 6 – 7 ore, traseu accesibil vara;marcaj triunghi rosu si banda galbena;

Busteni – Poiana Costilei – Pichetul Rosu – Cabana Malaiesti 4 ore, traseu accesibil vara, iarna numai alpinistilor si schiorilor avansati, marcaj triunghi rosu;

Busteni – Cantonul Jepi – Cabana Piatra Arsa 3 1 ore, traseu accesibil vara, marcaj triunghi albastru;


ViewWeather.com – World weather forecast | Busteni