Baile Turda: Strandul Durgau


Ştrandul Durgau şi Salina Turda fac parte dintr-un proiect comun, finaţat printr-un program european dar şi de Consiliul Judeţea Cluj şi Primăria Turda. Proiectul de arhitectură a fost premiat la Anuala de Arhitectură 2009. Ştrandul se află la aproximativ 300 m de intrarea Durgău a Salinei Turda.

Program: 09:00 – 21:00.

Preturi:
– Adulti: 10 RON.
– Copii: 5 RON.
Dupa ora 5 intrarea este 5 RON.

Închiriat şezlong de plastic: 10 RON / zi.

Băile sărate Turda beneficiază de un climat sedativ cu temperaturi medii. Temperatura anuale de 9 grade Celsius şi temperaturi medii în luna iulie de 20 de grade Celsius iar precipitaţiile nu depăşesc 600 mm anual. Un alt factor important de cură este reprezentat de apele minerale clorurate şi sodice cu o concentraţie mare (225 mg/l) care provin din lacurile sărate aflate în staţiune, de asemenea se utilizează şi nămolul terapeutic ce se află sub stratul de aluviuni.

Lacurile din zona Bailor Turda:
– Lacul 1 („Lacul Carolina”): suprafaţă de 0,07 ha şi 32,5 m adâncime.
– Lacul 2 („Lacul Durgău”): suprafata de 0,40 ha, 5 m adâncime.
– Lacul 3 („Lacul Rotund”): suprafata de 0,05 ha, 18 m adâncime.
– Lacul 4 („Lacul Ocnei”): suprafata de 0,17 ha, 78 m diametru, 33 m adâncime.
– Lacul 5 („Lacul Sulfuros”): suprafata de 0,10 ha, 40 m diametru, 16 m adâncime.
– Lacul 6 („Lacul Dulce”): suprafata de 0,28 ha, 6 m adâncime.

În cadrul ştrandului au fost amenajate două lacuri sărate, Lacul Rotund şi Lacul Ocnei, un pavilion în care sunt toalete, vestiare, duşuri şi un restaurant. Pentru plajă au fost amenajate sau sunt în curs de amenajare zone cu nisip şi cu iarbă.

Localizare:
Ştrandul cu lacuri sărate Durgău-Valea Sărată se află la 4 km de centrul oraşului Turda în partea de nord a oraşului, în imediata vecinătate a intrării Durgău a salinei Turda. Pentru a ajunge în zona Durgău trebuie să ajungeţi în apropierea Teatrului Municipal şi a Bisericii Reformate din Turda, iar din sensul giratoriu din faţa teatrului o luaţi spre stanga.

Există un indicator spre Salină, Băile Turda şi Grădina Zoologică. Apoi urcaţi serpentinele, şi o luati pe drumul recent asfaltat care duce la noua intrare a Salinei Turda. Ştrandul se află la 300 de m de intrarea în salină fiind vizibil.

 • Harta
 • Vreme
 • Servicii
 • Video


ViewWeather.com – World weather forecast | Turda

Malurile lacurilor sunt în continuare în proces de stabilizare şi înierbare. Se lucrează în continuare la amanjarea aleilor pietonale lucru care generează disconfort, imagine proastă şi mizerie/noroi.

Nu există zone de umbră. Accesul în apă se face uşor pe scări. Este interzisă intrarea în apă prin alt loc decât scara amenajată.

Duşurile sunt relativ curate dar nu au apă caldă suficientă pentru toată ziua deoarece constructorul a optat pentru un sistem de încălzire cu boiler electric subdimensionat. Se poate servi masa la restaurantul din incintă unde veţi găsi produse de tip: mici, cârnaţi, bere, sucuri, cafea. Preţurile sunt accesibile (mici 2 lei, bere 2,5-4 lei, cafea 2 lei)

Datorită salinităţii ridicate se poate înota în siguranţă. În apropiere nu sunt alte facilităţi de cazare sau alimentaţie publică. 1. Complexul Weekend 26 July, 2014

  Buna ziua,
  Numarul de telefon 0265/216930 afisat mai sus, este al Administratiei Complexului Weekend din Targu Mures, nu al Strandului de la Turda.
  Va rugam sa remediati problema!
  Multumim.

 2. admin 11 June, 2012

  Buna ziua,
  InfoSeason ofera deocamdata informatii despre strandurilor din tara, pe viitor urmand sa dezvoltam un modul pentru cazare. Pentru detalii legate de cazare si conditii cel mai bine ar fi sa vorbiti direct cu administratia strandului, la numarul de telefon: 0265-216930.
  Pentru a fi la curent cu noutatile puteti da Like paginii noastre de Facebook: https://www.facebook.com/infoseason

 3. friedrich wolfgang 10 June, 2012

  Stimate Dn-e,stimate Domni,
  Sant interesat sa-mi petrec cca.10 zile ,in bai la Turda.M-ar interesa in special,un Strand modern cu apa sarata si posibil safie in apropire de czare,pe care-l deasemenea,il cautam.
  Cazarea poate sa fie;O PENSIUNE;UN HOTEL sau VILA;depinde de confort pret etc.
  As dori o informatie cat se poate de amanuntita si reala.
  Cu multumiri anticipate Wolfgang Friedrich.