Prapastiile Zarnestilor


Prapastiile Zarnestilor reprezinta un impresionant defileu lung de 3-4 km situat in partea de nord-est a masivului Piatra Craiului.

Accesul in defileu se face din localitatile Zarnesti, Pestera. In apropierea cheilor se afla situata cabana Curmatura, importanta baza de plecare in turele din Piatra Craiului.

In plus, peretii ce marginesc valea au o inaltime ce variaza intre 100 si 200 m. Traseu prin Prapastii impresioneaza prin salbaticia peisajului si spectaculozitatea peretilor de stanca in care alpinisti au deschis numeroase trasee alpine.

Aproape de Prapastiile Zarnestilor se gaseste cabana Curmatura – un punct important de plecare spre traseele din Piatra Craiului. Peretii ce marginesc valea au inaltimi ce variaza intre 100 si 200 m, astfel ca numerosi alpinisti isi desfasoara aici pasiunea.

Peisajul salbatic si stancile spectaculoase sunt cele ce impresioneaza ochiul oricarui turist.
Cei care ajung aici vor fi impresionati de atractiile turistice ale defileului: pesterile (Pestera Mare din Prapastii, Pestera Mica din Prapastii) precum si cele cateva izbucuri, din care amintim Fantana lui Botorog si Fantanile Domnilor.

Pentru mai multe informatii accesati: Parcul National Piatra Craiului

  • Harta
  • Vreme
  • Video


ViewWeather.com – World weather forecast | Zarnesti