Parcul National Piatra Craiului


Masivul Piatra Craiului a devenit rezervatie naturala in 28 martie 1938. Consiliul de Ministri a luat aceasta decizie “datorita caracterului unic al masivului unde se gasesc specii rare ca Dianthus callizonus, Hesperis nivea, Minuatia transilvanica, Leontopodium alpinum,ca si datorita frumusetii peisajului”.

Parcul Naţional Piatra Craiului deţine o zonă specială de conservare care conţine 4 zone carstice: Cheile Zărneştilor cu Prăpăstiile Zărneştilor pe teritoriul judeţului Braşov; Cheile Dâmbovicioarei; Cheile Brusturetului; Cheile Dâmboviţei pe teritoriul judeţului Argeş.

Tot aici există o arie de protecţie cu o suprafaţă de 1,5 ha, cu caracter de monument al naturii: Peştera Liliecilor, o zonă cu suprafaţa de aproximativ 1200 ha pe care păşunatul este interzis şi 683 ha de rezervaţie ştiinţifică.

Traseele turistice sunt marcate şi din loc în loc sunt construite adăposturi sau refugii: cabanele de la Plaiul Foii şi Vlăduşca, refugiul Grind, refugiul Diana, refugiul de la Vf. La Om (2239m), refugiul de la Vârful Ascuţit (2156m) – primul refugiu iglu, refugiul Spirlea – construit iniţial ca adăpost pentru bateria de tunuri între anii 1942-1945 sau Cabana Negru Vodă.

Pentru mai multe informatii accesati: Parcul National Piatra Craiului

Localizare
Situat în Munţii Carpaţi Meridionali, în apropierea satului Podu Dâmboviţei, la 5 km de Rucăr şi la 25 km faţă de Câmpulung, Parcul Naţional Piatra Craiului a fost înfiinţat în Martie 1938 şi deţine în prezent 14.773 ha. Parcul cuprinde Creasta Pietrei Craiului şi culoarele intramontane: Rucăr-Bran şi Rucăr-Zărneşti.

  • Harta
  • Trasee
  • Vreme


Traseul de creasta

ETAPA I: NORD-SUD: 3 – 3.30 ore
Creasta Nordica: Cabana Curmatura – Saua Crapaturii – virful Turnul – Saua Padinei inchise – virful Padina Popii – zona refugiului de la Virful Ascutit.
ETAPA II: NORD-SUD: 2-3 ore
Creasta Nordica: Zona refugiului de la Virful Ascutit – virful Timbalul Mare – Piscul Baciului (virful La Om) – Saua Grindului
ETAPA III: NORD-SUD: 3-4 ore
Creasta Sudica: Saua Grindului – Coama Lunga – Saua Funduri.

Traseul Zarnesti – Plaiul Foii: 2.30 – 3.30 ore.

Traseul Zarnesti – Cabana Curmatura prin Poiana Zanoaga: 2.30 – 3 ore.

Traseul Zarnesti – Cabana Curmatura prin Valea Crapaturii 2.30 – 3.30 ore.

Traseul Zarnesti – refugiul Diana: 2.30 – 3 ore.

Traseul Zarnesti – Cabana Curmatura prin Prapastiile Zarnestiului: 2.30 – 3.30 ore.

Traseul Zarnesti – Poiana Vladusca – La Table: 3.30 – 4.30 ore

Traseul Zarnesti – Padina Hotarului 2.30 – 3.30 ore.

Traseul Zarnesti – Padina Sindileriei – Varful Turnu 3 – 4 ore.

Pentru mai multe informatii accesati: Trasee Parcul National Piatra Craiului


ViewWeather.com – World weather forecast | Piatra Craiului