Statiunea 1 Mai


Statiunea este situata in judetul Bihor, la numai 2 km de Baile Felix si 4 km de Oradea, intre satele Rontau si Haieu. Statiunea s-a facut remarcata datorita apelor minerale si a namolului sapropelic extras din lacul aflat in localitate, utilizate in tratarea unor afectiuni reumatismale, afectiuni ale sistemului nervos central si periferic si afectiuni ginecologice.

Atractia statiunii Baile 1 Mai este in principal apa calda 32 de grade celsius, care este folosita atat in bazele de tratament pentru tratarea bolilor reumatice, cat si in cele doua stranduri.

Strandul “Venus” cu o capacitate foarte mare, de cateva mii de locuri si cu multe bazine din care unul olimpic si unul cu trambuline pentru sarituri. “Strandul cu valuri” cu o capacitate mai mica de locuri dar care are o atractie deosebita datorita valurilor care sunt produse in apa din bazin. . In ambele stranduri veti putea gasi chioscuri si terase bine aprovizionate cu produse culinare proaspete, produse de patiserie, inghetata si o gama foarte variata de sucuri, racoritoare si bere de toate felurile.

  • Strandul Venus
  • Strandul Venus Valuri
  • Vreme

1 mai – 15 septembrie

Preturi:
– Adulti: 15 RON.
– Copii: 7 RON.

Program:
– Luni – Vineri: 08:00 – 20:00.
– Sambata – Duminica: 08:00 – 21:00
Parcarea gratuita.

Pentru copii sub 2 ani intrarea este gratuita.

Strandul “Venus” este cel mai mare strand termal din statiunea Baile 1 Mai, in acest strand veti gasi 14 bazine din care:
– 1 bazin olimpic, un bazin cu trambuline, cea mai inalta trambulina fiind de la 5 m.
– bazin mare trapezoidal cu o adancime in crestere, iar cea mai mare adancime este de 2,5 m.

Bazinul cu trambuline este de forma rotunda si adancimea apei este de 4 m. Mai sunt 2 bazine rotunde pentru copii cu apa mica de 0,5m. Chiar la intrare primele 8 bazine sunt in forma de floare, iar in mijloc o mica terasa. In interiorul strandului sunt mai multe societati comerciale, care va ofera o gama larga cu bauturi racoritoare si alcoolice reci si macaruri specifice.

“S.C. Gerardani SRL”, este situat imediat la intrare pe partea dreapta si ofera turistilor, o gama variata de sucuri racoritoare reci, cafea, bauturi alcoolice, produse de fast-food, mancare traditionala romaneasca, minuturi (mititei, carnaciori, ceafa, cotlet, piept de pui, costita afumata, pulpe de pui) si o gama larga de preparate, pregatite cu fructe exotice.

Restaurantul “Intim” cu sediul in localitatea Oradea, str. Tudor Vladimirescu Nr. 77, in sezonul de vara va asteapta in incinta strandului “Venus” din statiunea noastra, pe partea stanga de la intrare in directia bazinului cu trambulina, ofera turistilor o gama variata de bauturi racoritoare reci, cafea, inghetata, bauturi alcoolice, si un bogat sortiment de mancaruri traditionale cum ar fi : bogracs, mititei, frigarui, pui rotisat, escalop si salate.

Localizare:Strandul cu Valuri atrage turistii ca un magnet, fiindca aici in statiunea “Baile 1 Mai” se afla cel mai vechi strand cu valuri din tara. Ingineri austrieci, au construit motorul, care si acum, porneste la sunetul clopotelului, trimitand valuri pe “marea bihoreana”.

Strandul cu valuri, este un strand termal cu o temperatura a apei de 26 de grade, este situat intr-o zona frumoasa cu multa verdeata, la marginea padurii. Strandul dispune de o suprafata mare si poate gazdui aproximativ 600 de locuri de plaja. In interiorul strandului puteti gasi 2 forme de cazare si 3 terase bine aprovizionate cu un bogat sortiment de mancaruri, minuturi, bauturi racoritoare si alcoolice reci.

Preturi:
– 10 lei/zi – adulti.
– 5 lei/zi – copii(sub 14 ani).
Parcare masina interior – 5 lei/zi.
Pe baza unui bilet de intrare la strand se poate iesii si revenii in aceeasi zi fara a mai plati un alt bilet.

Cazare cu cort:
– 15 lei/zi adulti si 7,50 lei/zi copii sub 14 ani (Pana la 5 ani gratuit).
Este inclus pretul de intrare la strand.

Rulota:
– 35 lei/ zi (2 persoane).
– 5 lei/zi (taxa de curent).

Pensionarii: peste 60 de ani din com Sanmartin au intrare gratuita.

Orar: 08 – 20.
Program de valuri zilnic intre: 12 – 18 (10 min pe ora)

Apa din bazin se schimba zilnic.

Localizare:
ViewWeather.com – World weather forecast | Baile 1 Mai


  1. vlad 11 August, 2014

    un nr de telefon? nu se poate pune? sa stim cand schimba apa in bazinul cu trambuline. ms